Recepten

Wat is een EMB test?

Wat is een EMB test
Een EMB Speekseltest

Wat is een EMB test? Een vraag die steeds vaker voorbij komt. In dit artikel leggen wij je het graag uit.

Vaak is het zo dat als je lichamelijk klachten ondervindt je als eerste een bezoekje aan de huisarts brengt. Om vanuit hier meer duidelijkheid te krijgen over de aard van het probleem wordt er vaak een onderzoek gedaan. Zo heb je erg veel verschillende onderzoeken die gedaan kunnen worden om te achterhalen waar jouw klachten vandaan komen, maar steeds vaker ervaren mensen dat ze van het kastje naar de muur gestuurd worden. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit, van het ene onderzoek naar het andere, maar duidelijkheid komt er vaak niet van. Wat nu!?

Een van deze onderzoeken is het aloud bekende bloedonderzoek waarbij wordt gekeken naar stoffen in het bloed als transportmiddel. Zijn er te veel van een bepaalde stof of juist te weinig dan wordt vaak de conclusie getrokken dat er een tekort aan een bepaalde vitamine of mineraal, een intolerantie of iets anders gaande is in het lichaam.
Dit is een reguliere manier van onderzoek doen. Echter kan het ook op een alternatieve/holistische manier. Ook hier zijn veel verschillende onderzoeksmethodes voor, maar de EMB test is een methode die veel besproken en gebruikt wordt.

EMB test

EMB staat voor energetisch morfologische bloedtest. Ook hierbij wordt bloed/of speeksel gebruikt om te onderzoeken hoe de gezondheid van het lichaam ervoor staat. Maar niet door te kijken naar bloed als transportmiddel, maar naar de cellen hierin.

Energetisch staat voor de energie waar ons lichaam en alles in de wereld uit bestaat. Zoals Einstein al zei: “Alles is energie en zo simpel is het”. Maar ook de Japanse wetenschapper Masaru Emoto liet door middel van onderzoek zien dat de energie van water te beïnvloeden en veranderen is. Ditzelfde geldt voor ons lichaam, onze cellen bestaan uit energie en hiermee communiceren ze. Je kan het zien als stemmetjes waar ze mee spreken en zeggen waar ze een tekort aan hebben, of ze blokkades of verstoringen hebben en of ze gevoelig/intolerant voor bepaalde stoffen zijn.

Morfologie betekent dat er op microscopisch niveau wordt gekeken naar de vorm van de bloedcellen die er in ons bloed te vinden zijn. Hieruit kunnen ook verschillende afwijkingen gemeten worden. Echter hebben wij zelf gemerkt dat dit beeld altijd relatief positief is en het energetische gedeelte van de test een duidelijker beeld geeft van de gezondheid en balans van het lichaam.

Op energetisch niveau wordt er getest op het niveau van:

 • Vitamines
 • Mineralen
 • Vetzuren
 • Hormonen
 • Neurotransmitters
 • Stress
 • Acupunctuur meridianen
 • Pathogene belastingen
 • Darmen
 • Blokkades
 • Verstoringen
 • Intoleranties

Speekseltest

Omdat de meerwaarde van de morfologische hematologie er niet altijd is, hebben wij ervoor gekozen om te werken met speeksel. Dit is makkelijk qua afname, betrouwbaarder voor vervoer en dit kan volledig op afstand door de klant zelf afgenomen worden. Ook jouw speeksel bevat de lichaamscellen waar wij een duidelijk energetisch beeld van jouw lichaam van krijgen.

De EMB test heeft door de jaren heen al heel veel mensen geholpen om door middel van een duidelijk plan aan de hand van de testuitslag het lichaam weer langzaam terug in balans te brengen zodat klachten verholpen kunnen worden. En zo ook bij ons in de praktijk. Wij werken al ruim 2 jaar met de EMB test en gebruiken deze test momenteel als basis voor onze 1 op 1 coaching.

1 op 1 coaching

We beginnen met een uitgebreide online intake en vervolgens nemen we later de test af. Nadat wij de testuitslag ontvangen vanuit het lab maken we hier een uitgebreid behandelplan van. De testuitslag vanuit EMB naar ons is al snel ruim 15 pagina’s lang en ook ons behandelplan kent meestal tussen de 10 en 15 pagina’s. Omdat het best een flinke kluif is om zonder begeleiding en kennis toe te passen, begeleiden wij jou daarom ook goed in dit proces om het je eigen te maken.

Het is namelijk geen dieet maar een levensstijl.

Als je alle adviezen weet toe te passen in jouw levensstijl dan kun je rekenen op een leven vol plezier, klachtenvrij en flow!

Voor meer informatie over onze 1 op 1 coaching verwijzen we je door naar de desbetreffende pagina.

Wil je graag dagelijks worden geïnspireerd? Volg ons dan op Instagram en/of luister onze podcast!

Groetjes, Tomas

Vind je het een leuk artikel?

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een comment achter