Recepten

Marcel’s Green Soap, goed voor je lichaam, je huis en de aarde

Je allesreiniger, afwasmiddel, toiletreiniger, wasmiddel of handzeep, niet de eerste producten waar je aan denkt als het om je gezondheid gaat. Maar toch zijn ze erg belangrijk als je je gezondheid serieus wil nemen. Natuurlijk begint het bij een goede gebalanceerde levensstijl qua voeding, sporten en stress, maar je staat er versteld van hoe chemisch en dus toxisch belastend onze schoonmaakmiddelen zijn. Er zijn veel mooie merken op de markt als het gaat om natuurlijke schoonmaakmiddelen, maar omdat wij zelf Marcel’s Green Soap gebruiken zet ik deze ook centraal vandaag in de blog.
Ik ga er geen heel moeilijk en lang artikel van maken waarin ik in detail treedt als het gaat om de ingrediënten en wat het doet met je lichaam. Er zijn een aantal punten waar Marcel’s Green Soap zich mee onderscheidt ten opzichte van de meest gebruikte schoonmaakmiddelen.

Ingrediënten

Natuurlijk de ingrediënten. Marcel’s Green Soap is maakt gebruik van plantaardige, natuurlijke biologisch afbreekbare en veilige chemicaliën in tegenstelling tot de chemische en synthetische stoffen in reguliere schoonmaakmiddelen. Elk product van Marcel’s Green Soap is gemaakt zonder parabenen, zuren, ammonia, chloor en kleurstof. Allemaal stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, je huis of je lichaam.
Want ja, deze chemische stoffen zijn een belasting voor je lichaam. Je lichaam raakt vergiftigt en dit kost het lichaam veel energie om het schoon te maken (ironisch, een schoonmaakmiddel wat meer vies maakt dan schoon). Je lever krijgt een zware belasting en dit kan je voelen op veel verschillende manieren (altijd negatief). Ook zijn de ingrediënten van Marcel’s Green Soap niet belastend voor het milieu, want alles wat door het afvoerputje gaat komt in ons oppervlaktewater terecht. Deze stoffen worden er niet altijd helemaal uitgefilterd en dat betekent dat we uiteindelijk onze eigen chemische schoonmaakmiddelen weer opdrinken. Marcel’s Green Soap is voor minstens 97% biologisch afbreekbaar.

De verpakking

De flessen van Marcel’s Green Soap zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic wat ervoor zorgt dat de plastic soep weer wat teruggedrongen kan worden. Dit is dan natuurlijk weer een boost voor het milieu wat uiteindelijk ook goed is voor ons lichaam. Ze willen ook gaan werken met steeds meer navulverpakkingen waardoor je het product in grotere eenheden kan inkopen en weer minder plastic afval hebt.

Dierproefvrij

Natuurlijk kan ik niet zeggen welke merken er wel of niet werken met dierproeven, maar één ding kan ik wel zeker zeggen, Marcel’s Green Soap niet. Ook de grondstoffen die ze aangeleverd krijgen zijn dierproefvrij. Al met al een vrij makkelijke keuze lijkt mij zo. Bibi en ik gebruiken het nu een aantal weken en zijn erg tevreden over hoe het schoonmaakt en aanvoelt. Het presteert precies hetzelfde als schoonmaakmiddelen van de dure ‘goede’ merken, maar het belast ons lichaam en het milieu niet. En daarnaast is het product ook nog eens 100% vegan. Wat wil je nu nog meer! 🙂 Waar maak jij je huis mee schoon? En ga je na het lezen van dit artikel ook eens nadenken over waarmee jij jouw huis schoonmaakt? Let us know!

Groetjes Tomas

Vind je het een leuk artikel?

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een comment achter