
Hallo lieve volgers!
Afgelopen dook ik (Bibi) de keuken in om een heerlijk bananebrood te maken! Handig als lunch, ontbijt of tussendoortje (al nemen we die niet door Intermittent Fasting) en leuk voor op verjaardagen! Ik kwam erachter dat ik geen eieren meer in huis had, maar nog wel kleine pakjes suikervrije appelmoes van de Albert Heijn!
Als basisrecept heb ik het recept van Paulines Keuken gebruikt! Deze vind je hier.
Daarnaast heb ik niet de gebruikelijke cakevorm gebruikt maar een soort brownieblik. Ik vind ze op deze manier soms ook wel makkelijker eten!
Waarom bananebrood in mijn optiek beter is dan bijvoorbeeld brood
- Glutenvrij & lactosevrij en door de appelmoes vegan!
- Rustiger voor je darmen
- Je zit er langer door vol
- Als je er pindakaas op doet, combineer je het met vetten waardoor je dus langer verzadigd bent.
- Kan zowel worden ingezet als ontbijt, lunch & tussendoortje!
Genoeg geklets, op naar het recept!
Recept
🥕3 rijpe bananen
🥕300 gram suikervrij appelmoes
🥕75 gram boekweit of havermeel
🥕75 gram kokosmeel of amandelmeel
🥕70 gram dadels (ontpit)
🥕2 tl wijnsteenbakpoeder
🥕30 gram pure chocolade van Lindt (75%) Kijk uit voor melk!
🥕Snufje zout
Kokosolie om je bakvorm in te vetten!
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Doe de bananen en dadels in een kom en pureer dit met een staafmixer.
3. Voeg de appelmoes toe en mix dit.
4. Voeg de melen, bakpoeder en het snufje zout toe en mix het nogmaals. Ik heb dit met een spatel gedaan!
5. Hak de chocolade in stukjes en voeg het toe aan het mengsel.
6. Cakevorm ingevet? Voeg dan het mengsel toe!
7. Zet het in de oven voor zo’n 35 minuten (kan per oven verschillen)
8. Klaar? Laat het afkoelen en smuller maar! Je kan ook stukjes invriezen zodat je een voorraad hebt!
Ik ben super benieuwd of je dit gaat maken! Heb je het gemaakt? Dan mag je het altijd delen in een story en ons taggen!
Liefs Bibi