
Hallo lieve jij,
Laatst kreeg ik in een keer een random ingeving: Ik wil een wafelijzer. Dus hup naar Google, wat reviews lezen en de keuze was al snel gemaakt. Besteld en 2 dagen later in huis! In die 2 dagen heb ik zitten zoeken naar recepten die zowel glutenvrij als lactosevrij waren en dan zonder een berg suiker 😅 Het is me uiteindelijk gelukt MAAR ik moet wel eerlijk toegeven dat ik hier een beetje aardbeien jam (na de foto) bij heb gebruikt 😁
Klaar voor het recept? Komt ie!
🍌1 banaan geprakt
🍌150 gram glutenvrij meel. Ik had boekweit, maar ik raad amandelmeel & kokosmeel aan. 🍌1 ei
🍌+/- 150 ml plantaardige melk (even kijken hoe je mengel is, het mag een beetje op pannenkoekenbeslag lijken)
🍌Snufje zout
🍌1 theelepel wijnsteenbakpoeder
🍌1 eetlepel honing/agavesiroop/ahornsiroop of kokosbloesemsuiker
🍌1,5 eetlepel pure biologische cacaonibs (zonder zuivel)
🍌Kokosolie om in te vetten
Bereidingswijze
Verwarm je wafelijzer voor en meng de bovenste ingrediënten met elkaar. Ik heb het gewoon gemixt met een garde. Vet je wafelijzer in met kokosolie (ook de bovenkant) en giet of schep het mengsel erin! Houd het vervolgens goed in de gaten. Bij mij liggen ze er zo’n 7 minuten in, maar dit verschilt natuurlijk per wafelijzer!
Wat zijn jou favoriete wafels! Tell me!
Liefs,
Bibi
Wil je graag dagelijks worden geïnspireerd met onderwerpen zoals mindset, voeding en dagelijkse dingen? Volg ons dan op Instagram!