
Hi!
Dit keer delen we een echt Mexicaans gerecht wat je ook makkelijk in Nederland kan maken. De vulling is niet helemaal Mexicaans maar het tostada principe wel.
Wij kennen taco’s in Nederland als de gefrituurde harde maisschelpen. In Mexico zijn taco’s juist kleine wraps gemaakt van tarwe of mais. En een tostada is dan weer gefrituurd. 🌮
Wij hebben er onze eigen gezonde draai aan gegeven.
RECEPT:
🌮 100 gram gehakt
🌮 potje tomatensaus
🌮 1/4 paprika
🌮 1/4 courgette
🌮 1/2 ui
🌮 paprikapoeder
🌮 kerriepoeder
🌮 3 Mexicaanse tostadas (van het merk @lamorena_nl)
🌮 1 avocado
🌮 3 cherrytomaten
🌮 broccolikiemen
BEREIDINGSWIJZE:
1. Bak het gehakt rul
2. Snijd alle groenten klein en voeg dit toe bij het gehakt, bewaar de tomaatjes en de helft van de ui voor in de guacamole.
3. Voeg wat paprikapoeder en kerriepoeder toe voor extra smaak.
4. Voeg nu een gedeelte van de pot tomatensaus toe. Voeg niet te veel toe want dan wordt het te nat.
5. Prak ondertussen de avocado fijn, voeg de kleingesneden tomaten en de andere helft van de ui toe.
6. Voeg ook nog wat peper en zout toe aan het gehaktmengsel en aan de guacamole. Wat limoensap in de guacamole is ook lekker.
7. Voeg nu alles samen op een tostada en top het af met wat broccolikiemen.
Smakelijk eten!😄
-Tomas-