Recepten

Glutenvrije Crunchy Granola

Ik maak al jaren mijn eigen granola. Cruesli, muesli, granola uit pak? Mij niet gezien! In veel (niet allemaal) muesli’s, cruesli’s en granola’s uit de supermarkt zit erg veel suiker toegevoegd, wat niet nodig is en het is dus ook niet gezond 😊

Ik maak vaak op zondag een grote ovenschaal met granola zodat ik daar sowieso 5 dagen lang gebruik van kan maken. Op die manier bepaal ik zelf hoeveel ‘suiker’ erin zit en is het ook nog eens glutenvrij. Havermout valt een beetje in een grijsgebied qua gluten, dus je kan zowel glutenvrije havermout als gewone havermout gebruiken, ligt eraan hoe gevoelig je ervoor bent🤗

R E C E P T
🧡 300 gram havermout (ik gebruikte een ovenschaal)
🧡 60 gram gesmolten kokosolie
🧡 1 eetlepel tahini (sesampasta)
🧡 1 eetlepel kaneel
🧡 1 eetlepel koek en speculaas kruiden
🧡 30 gram honing (of ahornsiroop)
🧡 handje pecannoten
🧡 30 gram (ongezwavelde) rozijnen

B E R E I D I N G S W I J Z E
1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht)
2. Pak een ovenschaal of bakplaat en gooi hier de havermout in. In de ovenschaal kon ik het dus mengen, als je het op een bakplaat doet kan je het misschien beter eerst in een kom doen.
3. Verwarm de kokosolie in een steelpannetje en laat het smelten. Voeg ook de tahini er aan toe en roer dit zodat het een beetje smelt (hoeft niet helemaal)
4. Gooi de kokosolie + tahini over de havermout en roer dit goed zodat je ziet dat het een beetje gaat glanzen
5. Voeg de kaneel, honing & koek en speculaaskruiden toe en meng dit goed door elkaar.
6. Zet het voor zo’n 15 min in de oven, houd het goed in de gaten en schep af en toe om.
7. Voeg de pecannoten en rozijnen toe. Dit is iets wat een beetje op gevoel gaat. De rozijnen kunnen bij mij max. 5 min in de oven.
8. Is de granola een beetje bruin geworden en gaan de rozijnen langzaam groter worden? Dan is hij klaar. Je zou de rozijnen ook eventueel in wat lauwwarm water kunnen wellen van te voren.

Vind je het een leuk artikel?

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een comment achter