Hallo hallo!
Recept nummer 2 is een feit! Dit keer is het een gezond ontbijt uit de oven met havermout, banaan en appel. Maar er zitten ook vetten in voor een goede verzadiging gedurende de ochtend 🙂 Ik (Bibi) ben al een tijdje op zoek naar een fijn ontbijt en zo is dit ontbijt ook zeker een aanrader! Als je alleen eet maak je meteen een grote portie voor 2 ochtenden 🙂

Ingrediënten (voor 2 personen)
🍌1 appel
🍌1 banaan
🍌 50 gram dadels
🍌 75 gram havermout
🍌 50 gram kokosmeel
🍌 1 ei
🍌 1,5 theelepel kaneel
🍌 175 ml amandelmelk
🍌 1 theelepel bakpoeder
🍌 1 eetlepel honing
🍌 1 snufje zout
Bereidingswijze
- Ontpit de dadels als ze een pit hebben en maal dit samen met de banaan fijn in een keukenmachine/blender. De banaan zal smeuïg worden en de dadels worden kleine stukjes.
- Voeg hierbij de havermout, het bakpoeder, het kokosmeel en de kaneel. Meng dit goed door elkaar.
- Snijd de appel in kleine stukjes, voeg dit samen met het ei en de honing toe en meng dit ook weer goed samen.
- Als laatste gaat de melk en een snufje zout erbij, meng dit voor de laatste keer goed door elkaar.
- Je hebt nu een wat dikker beslag wat je in een kleine ovenschaal met bakpapier erin moet verspreiden.
- Bak het nu in 20-30 minuten af in een voorverwarmde oven op 180 graden. Prik met een satéprikker in de havermout en als hij er droog uitkomt dan is hij klaar.
Smakelijk eten!