Vroeg opstaan & productief zijn? Hoe dan?!


Hallo lieve lezers,


Je kent het vast wel. De ellendige wekker, de grauwe ochtenden of dat 30 minuten lang snoozen (Ik haat snoozen echt trouwens). Nu we weer richting de zomer gaan worden we hopelijk allemaal iets 'vrolijker' wakker en hebben we weer maximaal zin om de dag te beginnen! Maar desondanks is het niet gemakkelijk om op te staan op momenten dat je eigenlijk liever blijft liggen. Vandaag deel ik mijn 'struggles' met jullie en hoe ik het voor elkaar heb gekregen dat zowel ik, als Tomas, om 7 uur opsta. We zijn (voor een deel) zelfstandig ondernemers, dus niemand die tegen ons zegt dat we dat moeten!

Echt een irritatie....

Op het moment dat Tomas en ik zelf de keuze kregen om onze tijd in te delen, werden we wakker om 8/9 uur. Tomas eet wat langzamer (goed voor de spijsvertering, dat wel) waardoor het vaak langer duurt om op te starten. In dat geval was het zo dat het soms 10:30 was, en dan begonnen we pas.... Nou, ik (Bibi) zat dan dus echt niet in een lekkere workflow. Voor mijn gevoel liep ik heel de dag achter de feiten aan... Productief werd ik er al helemaal niet van 'want ik zou het toch niet redden allemaal'.

Omslagmoment

Tot de dag dat Tomas en ik les hadden en we hierbij onze 'gewoontes', die we zouden willen veranderen, moesten opschrijven en analyseren. Bij Tomas kwam naar voren dat hij niet begreep waarom hij elke ochtend zo laat wakker wordt en opstart. Hij voelde sociale druk vanuit mij, want ja ik had er weleens commentaar op haha. We hebben het erover gehad en eigenlijk van de een op de andere dag besloten we om de wekker om 7 uur te zetten op werkdagen. In het begin denk je wel echt van 'Wat ga ik doen..' Maar écht! Het is ZO fijn! Ook als we niet met elkaar slapen, staat de wekker om 7 uur.


De voordelen

En nu denk je zeker 'Bibi, ik ga niet om 7 uur opstaan...' Oké het is niet voor iedereen weggelegd. Bedoel, je kan een ochtendmens zijn of een avondmens. Maar voor mij werkt het! Ik vind het lekker om 's ochtends al even de belangrijke dingen te hebben gedaan, of juist tijd voor mezelf te hebben voordat ik in één keer allemaal dingen 'moet' doen en word geleefd. Ik merk dat ik de avond van te voren ook eerder slaap en dus voldoende slaap heb en dieper slaap. Dit gaat eigenlijk allemaal vrij natuurlijk als je het even de tijd geeft! En in het weekend slapen we uit! Maar door de gewenning van ons lichaam worden we vaak wakker tussen 8-9 uur! Wij vinden het heerlijk omdat we dan nog een hele dag voor de boeg hebben!


Voor mensen die een baan hebben of school hebben (met vaste tijden dus) is het natuurlijk normaal om om 7 uur op te staan, maar wanneer je het allemaal zelf in de hand hebt is dat anders. Ik neem 's ochtend de tijd voor een wandeling, uitgebreid ontbijt of even boodschappen doen!


Ga jij het proberen? Of ben je toch liever een avondmens?


-Bibi-

0 keer bekeken

🧡EMB-Bloedtest & Speekseltest
🧡Orthomoleculair Voedings & suppletie  advies 

🧡Telefonisch consult
🧡Afvallen/aankomen consult

Sociale Media 

  • instagram-logo monkeyfit
  • Facebook symbol owijk
  • Spotify symbol

©2020 door MonkeyFit

KVK: 69719713

Adres
Hooistaat 5
5025 KE Tilburg 

Nederland

 

Telefoonnummer / Whatsapp
Bibi: 06 40137444
Tomas: 06 53368335

E-mail

infomonkeyfit@gmail.com