Orthomoleculaire wattes... Wat is nu een orthomoleculair adviseur?

Wij zijn orthomoleculaire adviseurs. Dit antwoord, op de vraag wat wij doen in het dagelijks leven, laat veel wenkbrauwen fronsen. En terecht. Wij snapte ook niks van het begrip totdat we ons erin gingen verdiepen en studies erover gevolgd hebben. Het is ook maar een titel die meer verwarring veroorzaakt dan dat het iets duidelijk maakt. Mensen denken vaak: 'Ja ze doen iets met voeding en iets met gezondheid en dan adviseren ze mensen, maar waarover? Geen idee.' Daarom dit artikel om het woord orthomoleculair niet achter ons te laten, maar wel om een ander begrip te introduceren. Een begrip wat duidelijker vertelt wat wij doen en wat we willen bereiken met ons werk.Orthomoleculair uitgelegd

Heel kort uitgelegd kun je het woord orthomoleculair in twee delen opsplitsen. Orthos (recht, juist, gezond) en moleculair (met betrekking tot de moleculen). Heel simpel gezegd betekent het dat wij mensen op celniveau weer gezond willen maken, dus pak het probleem bij de cel aan en dan komt de rest vanzelf. En omdat wij afgestudeerd zijn als orthomoleculaire voedings- en suppletieadviseurs betrekken wij het snel op voeding. Je kunt echter spreken van een tunnelvisie als je het alleen tot voeding beperkt. Het gaat per slot van rekening over mensen weer gezond maken op celniveau en hoe dit gebeurt maakt niet uit. Daarom zie je dat veel orthomoleculaire therapeuten ook KPNI therapeut zijn, waarbij ze het lichaam als een groot netwerk beschouwen dat samenwerkt en ze je psyche ook hierin meenemen. Ze gebruiken hierbij naast voeding ook psychische- en bewegingsinterventies. Dit is dus al een iets meer holistische benadering. Zo willen wij er ook graag naar kijken, we richten ons namelijk op zoveel mogelijk facetten die van invloed kunnen zijn op de werking van jouw cellen en waar wij ook verstand van hebben.


Wij persoonlijk helpen dus mensen met (vage) gezondheidsklachten. Denk hierbij aan

  • Darmklachten (buikpijn, humeurig enz.)

  • Hormonale klachten (hoofdpijn, PCOS, PMS, migraine)

  • Stress

  • Huidklachten (psoriasis, acne, eczeem)

  • Spier-gewrichtsklachten

  • Vermoeidheid

  • Gewichtsklachten


Roy Martina

En zo heb je nog tientallen andere beroepen die allemaal op hun eigen manier een benadering hebben van het oplossen van problemen in het lichaam. De een benaderd het vanuit de meridianen (acupunctuur), de ander vanuit onze chakra’s (pranic healing), de andere vanuit onze organen (osteopaat) en de ander vanuit onze botten/gewrichten (chiropractor). En allemaal kunnen ze een oplossing bieden om van jouw probleem af te komen. Maar kunnen ze dat ook voor altijd? Nee dat kunnen ze niet, vroeg of laat komt het probleem altijd weer terug. En zeggen wij hiermee dan dat wij de zojuist genoemde beroepen slecht vinden, nee zeker niet! Wij moedigen alle alternatieve behandelwijzen en sommige niet alternatieve zoals de chiropractor juist aan! Allemaal doen ze wat goeds, en dan benadrukken we de wat. Want ook wij benaderen het nog niet vanuit het geheel. Er is geen enkele benadering die ons lichaam in zijn geheel benaderd. Iemand die hier dichtbij in de buurt komt is Dr. Roy Martina. Hij is holistisch arts en noemt zichzelf inner game coach. Hij heeft veel verschillende studies gevolgd zoals homeopathie en acupunctuur. Hij heeft dus van veel verschillende benaderingen wat mogen proeven en is als inner game coach ook heel intensief bezig om jouw mindset aan te pakken voor de best mogelijke uitkomst.

Deze benadering van Roy Martina komt dus het dichtst in de buurt van een volledig holistische benadering die alle belangrijke aspecten meeneemt in het weer gezond maken van de mens. Maar uiteindelijk komt het wel allemaal neer, bij welke discipline dan ook, om jouw cellen de kracht te geven om zichzelf weer gezond te maken. En ervoor te zorgen dat jij het leven krijgt wat je altijd voor ogen hebt gehad!


Zo werkt het dus

Je ziet dus dat het bij elke benadering wel gaat om de orthomoleculaire benadering. Om met elke discipline ter wereld jouw eigen cellen de kracht te geven om zich weer te herstellen en boven zichzelf uit te stijgen. Wij focussen ons als orthomoleculaire adviseurs dan voornamelijk op de gezondheid van de mens en niet op persoonlijke groei, zoals Dr. Roy Martina wel doet.

Daarom noemen wij onszelf dan ook liever Health Creators. Dat is namelijk wat wij doen, en welke studie we dan ook nog volgen in de toekomst, ze zullen allemaal draaien om het vergroten van onze kennis om onze klanten de best mogelijke behandeling te geven op zoek naar hun ideale gezondheid.


Wij willen dus gezondheid creëren maar ook je mentale aspect erbij pakken, vandaar de nieuwe term voor ons, Health Creators!

Hopelijk is onze benadering nu wat duidelijker voor jullie! Heb je interesse in een van onze diensten? Klik dan hier! Wil je dagelijks worden geïnspireerd? Volg ons dan op Instagram of Facebook!


-Tomas-

0 keer bekeken

🧡EMB-Bloedtest & Speekseltest
🧡Orthomoleculair Voedings & suppletie  advies 

🧡Telefonisch consult
🧡Afvallen/aankomen consult

Sociale Media 

  • instagram-logo monkeyfit
  • Facebook symbol owijk
  • Spotify symbol

©2020 door MonkeyFit

KVK: 69719713

Adres
Hooistaat 5
5025 KE Tilburg 

Nederland

 

Telefoonnummer / Whatsapp
Bibi: 06 40137444
Tomas: 06 53368335

E-mail

infomonkeyfit@gmail.com