Onze ervaring & hotspots met gluten- en lactose vrij eten in Sardinië!

Ondanks dat de zomervakantie voor 2019 voorbij is, wil ik toch even graag enkele hotspots met jullie delen! Voor twee personen die lactose- & glutenintolerantie hebben is eten in het buitenland echt een sport geworden! We hebben de eerste drie dagen van onze vakantie alleen maar gefocust op 'Wat eten we voor ontbijt? Wat eten we als lunch? Wat doen we met het avondeten?" We werden er gek van en hebben toen ook een knop omgezet! We hadden van te voren kunnen bedenken (wat we ook wel deden) dat Italië vooral pizza en pasta als aanbod heeft. Dus... gluten en melk vooral haha! We zijn wel 1 restaurant tegen gekomen die glutenvrije opties aanbod, maar zijn hier niet meer naar terug gegaan. We hebben een supplement genaamd DDP-IV enzym. Dit enzym ontbreekt bij mensen die niet tegen gluten kunnen. We hebben er dus bewust voor gekozen om dit enzym te nemen, elke keer voordat we een gerecht gingen nuttigen met gluten, en dat resulteerde in twee hele goede tentjes, waar we meerdere keren naar terug zijn gegaan!#1 Slow Bakery Een heerlijk restaurant in de Amerikaanse sferen met een Italiaans tintje! We hebben er drie keer ontbeten, 2 keer geluncht en 2 keer avond gegeten, we waren dus vaste klanten! Het personeel is super vriendelijk en kunnen goed engels. Ze hebben heerlijke pancakes, wafels, muffins, donuts, broodjes, bagels en American breakfast voor ontbijt! In de middag zijn er salades aanwezig (of ook het ontbijt nog) en hamburgers. 's Avonds kan je kiezen uit wederom hamburgers, (zoete aardappel) frietjes, ribs en nog veel meer! Wanneer je liever zin hebt in een koffie met een taartje, is dat ook aan te raden! 's Avonds aten we er voor 18,50 en dan hadden we 2 hamburgers (goed gevuld) met 2x friet en 0,75 cl water. Echt een aanrader dus!


#2 Al Fico We moeten natuurlijk wel een beetje in de Italiaanse sferen blijven, naast ons Amerikaans restaurant :) In Alghero wordt je natuurlijk overspoeld met restaurants die pizza en pasta aanbieden. Vrijwel dezelfde menukaart, dus je moet het lekker vinden of niet. We zochten een restaurant dat buffel-mozzarella aanbood op de kaart. Deze is vaak lactosevrij waardoor Tomas gewoon pizza kan eten! Dit restaurant biedt dit aan en waren super vriendelijk en spraken ook goed Engels. Pluspunt: ze hebben dus pizza Hawaï! (mede pizza Hawaï fans, laat je horen!)


We hebben een TOP vakantie gehad! Volg ons op Instagram als je op de hoogte wilt blijven van ons persoonlijke leven en volg Facebook voor de extra nodige tips en tricks!


Wist je dat; je coperto (Een bedrag voor het brood, tafellinnen en servies) betaald in Italië? Dit is meestal tussen de €1,50-2,50 per persoon. Liefs, Bibi
0 keer bekeken

🧡EMB-Bloedtest & Speekseltest
🧡Orthomoleculair Voedings & suppletie  advies 

🧡Telefonisch consult
🧡Afvallen/aankomen consult

Sociale Media 

  • instagram-logo monkeyfit
  • Facebook symbol owijk
  • Spotify symbol

©2020 door MonkeyFit

KVK: 69719713

Adres
Hooistaat 5
5025 KE Tilburg 

Nederland

 

Telefoonnummer / Whatsapp
Bibi: 06 40137444
Tomas: 06 53368335

E-mail

infomonkeyfit@gmail.com