MonkeyTips: Deze chocolade is echt magnifiekHallo Supermonkeys,


Naast MonkeyTalk, luidden we ook MonkeyTips in! Dit is een korte blogpost over producten die ik (Bibi) echt ontzettend graag met jullie wil delen! Deze keer is het chocolade, waar de gemiddelde mens sowieso van houdt. Echter is het niet zomaar chocolade, nee organic, vegan chocolade genaamd Seed & Bean. Dit merk heeft ontzettend veel verschillende smaken en is ook nog eens gluten- en lactose vrij. Op een zondag was ik met Tomas aan het slenteren door de Jumbo Foodmarkt in Tilburg. Ik had eerlijk gezegd even dikke cravings naar een lekker stukje chocolade. Wat ik geleerd heb is, als ik dan deze cravings heb, ernaar te luisteren in plaats van het te negeren. Op deze manier kan je je lust naar iets lekkers nog enigszins onder controle houden. Echter probeer ik wel zo min mogelijk lactose binnen te krijgen, Milka repen laat ik daarom (Oké 9/10 keer) aan me voorbij gaan. Ik zag het kleurrijke merk Seed & Bean en ik kende het nog niet! Ik was meteen enthousiast en heb dan ook meteen een reep mee naar huis genomen.

De smaak die ik koos was Cornish Sea Salt. Dit komt het meest in de buurt van Salted Caramel, ik was dus verkocht. De prijs was echter wel €3,50 maar het voordeel daarvan is dat je niet de gehele reep in een keer op eet en je écht geniet van elk stukje chocolade. Voor mensen die willen afvallen is dit dus een handig mindset momentje.

Seed & Bean is dus vegan, dat betekent dat het geen dierlijke producten bevat en het is daarnaast ook nog eens biologisch. Van origine is Seed & Bean een organisatie uit de UK. Zoals ik al vertelde kende ik het nog niet, maar ik weet al wel dat ze het verkopen bij onder andere Holland & Barret (voorheen De Tuinen) en de Jumbo Foodmarkt in Tilburg! Ze hebben een enorme collectie van smaken zoals: Chili & Lime , Espresso, Lavender (hoe smaakt dat!?), 100% cacao (wellicht bitter?!) en Coconut & Raspberry. Dit zijn de donkere chocolade varianten, maar ze hebben ook nog melk en witte chocolade. Persoonlijk kies ik voor donker, weinig suiker en dus minder snel weer honger en beter voor het lichaam.

De ingrediënten (Seed & Bean): Cacao, biologische rietsuiker, zeezout (ligt er dus aan welke smaak je hebt) en vanille extract. Wanneer je naar een Milka reep kijkt, de caramel variant, omdat ik die het lekkerste vind, zijn er wel vier keer zoveel ingrediënten gebruikt, aanschouw: De Ingrediënten (Milka Caramel) : Suiker, palmvet, cacaoboter, magere MELKPOEDER, glucosestroop, weipoeder (van MELK), cacaomassa, MELKVET, gecondenseerde magere MELK met suiker, bevochtigingsmiddel (glycerol), invertsuikerstroop, gekarameliseerde suikerstroop (0,6%), emulgator (SOJALECITHINE, zonnebloemlecithine), HAZELNOOTPASTA, zout, aroma's, 7% magere melkpoeder in de melkcrèmevulling. Nou, aan de ingrediënten te zien, weet ik wel waar mijn keuze de volgende keer weer maar uit gaat als ik ze tegen komen bij de Jumbo of Holland & Barret, hihi! Too Much Sugar for me, die Milka reep. Ga jij hem proberen? XOXO Bibi


0 keer bekeken

🧡EMB-Bloedtest & Speekseltest
🧡Orthomoleculair Voedings & suppletie  advies 

🧡Telefonisch consult
🧡Afvallen/aankomen consult

Sociale Media 

  • instagram-logo monkeyfit
  • Facebook symbol owijk
  • Spotify symbol

©2020 door MonkeyFit

KVK: 69719713

Adres
Hooistaat 5
5025 KE Tilburg 

Nederland

 

Telefoonnummer / Whatsapp
Bibi: 06 40137444
Tomas: 06 53368335

E-mail

infomonkeyfit@gmail.com