MonkeyFitRecept: Ons favoriete proteïne ontbijt

Hallo lieve volgers,


Ik wil dit recept zó graag met jullie delen. Tomas heeft het verzonnen, aan mij laten proeven en sindsdien ben ik echt verkocht. Ik verheug me iedere ochtend weer op mijn ontbijt haha. Echt mijn genietmomentje van de dag! Dit ontbijt is wel hoog in calorieën, maar het verzadigd erg goed door de eiwitten in combinatie met de koolhydraten en vetten. Ik ben iemand die gemakkelijk heel de dag kan eten, maar dit ontbijt zorgt ervoor dat ik niet snel weer veel trek heb zodat ik weer ga eten. Ik heb in het begin mijn eiwitten wel langzaam moeten opbouwen omdat dit voor je maag moeilijk te verteren is als dit in een één keer heel hoog is. Eet je dus nooit eiwitrijk, bouw dit dan langzaam op met steeds 5 gram eiwitten extra per keer. Benodigdheden (voor vrouwen op niet sportdagen)

 • 2 plakjes ontbijtspek (of geen ontbijtspek als je vegetarisch bent)

 • 30 gram havermout (ik gebruik glutenvrije i.v.m. gluten-intolerantie)

 • 2 eieren

 • 25 gram collageen proteïne (myprotein)

 • Halve avocado (ongeveer 45-60 gram)

 • Kokosolie of rijstolie om in te bakken

 • Snufje peper & zout (met jodium want ik krijg dat dus weinig binnen)

 • Halve citroen uitgeperst (optioneel)


Op sportdagen ruil ik de 30 gram havermout in voor 50 gram havermout omdat ik die dag wat meer energie kan gebruiken (koolhydraten). Voor de mannen onder ons is het altijd 50 gram havermout. Dat gebruikt Tomas in ieder geval altijd. Hij voegt ook nog 10 gram zonnebloempitten toe. Ik laat de calorieën zien omdat er wellicht lezers zijn dit dit belangrijk vinden. Ik zelf houd weleens mijn voeding voor een paar dagen bij, zodat ik weet wat er allemaal in gaat. Ik ben hier niet obsessief mee bezig en ik eet gewoon wat ik wil eten.


Bereidingswijze Klop de 2 eieren met een vork en voeg de peper en zout toe. Voeg de havermout en het collageen proteïne toe en mix dit. Pers een halve citroen uit en voeg dit ook toe, roer het geheel even goed door elkaar. Vervolgens verhit je een pan met kokosolie of rijstolie en leg je hierin de ontbijtspek. Deze bak je max. 1 minuut aan, aan beiden kanten. Vervolgens gooi je het mengsel over de spek heen. Dit kan wat dikkig zijn, dus dit smeer je uit over de pan. Vervolgens bak je beiden kanten goudbruin. Dit mag op redelijk hoog vuur. Zorg er voor dat je spek niet aanbakt! Ondertussen snijd je een halve avocado uit in partjes. De avocado kan je lekker gezamenlijk met de 'havermout proteïne ei' (geen idee hoe ik het moet noemen hahah) eten. Eet smakelijk! Heb jij nog een lekker recept? Deel het met ons!

- Bibi-

0 keer bekeken

🧡EMB-Bloedtest & Speekseltest
🧡Orthomoleculair Voedings & suppletie  advies 

🧡Telefonisch consult
🧡Afvallen/aankomen consult

Sociale Media 

 • instagram-logo monkeyfit
 • Facebook symbol owijk
 • Spotify symbol

©2020 door MonkeyFit

KVK: 69719713

Adres
Hooistaat 5
5025 KE Tilburg 

Nederland

 

Telefoonnummer / Whatsapp
Bibi: 06 40137444
Tomas: 06 53368335

E-mail

infomonkeyfit@gmail.com