Hoe krijg je het beste water binnen?

Vorige week deelde we een artikel van het AD over water drinken, dat we allemaal te weinig water drinken (lees: 5 glazen per dag) en meer moeten drinken om de minimale hoeveelheid van 1,5 tot 2,5 liter te halen. Ook werd koffie en thee als goede vervanger aangehaald en was drinken uit een plastic fles niet gevaarlijk als je hem regelmatig even met zeep omspoelt zodat er geen bacteriën in kunnen gaan groeien. Hier hebben wij echter nog een aantal side-notes bij.
Wat krijg je binnen?

De hoeveelheid water hebben wij niks op aan te merken, wel de vorm waarin je het binnenkrijgt en de manier waarop je het binnenkrijgt. Koffie of thee is niet de beste variant om vocht binnen te krijgen. Als je per dag 4 koppen koffie drinkt en 3 koppen thee heb je ook de 7 benodigde glazen als minimum, maar wel een te hoge hoeveelheid aan cafeïne en theïne en nog geen één glas water op. Ook bevatten koffie en thee niet alleen maar gezonde stoffen, er zitten ook stoffen in die schadelijk kunnen zijn voor het lichaam (1).

Beperk je koffie en thee inname dus en richt je voornamelijk op het drinken van water.

Water uit onze kraan is overigens ook niet altijd even zuiver als dat we denken.

Ons drinkwater wordt steeds meer vervuild met medicijnresten en pesticiden van de landbouw en uit de industrie. De medicijnresten komen in het water omdat een deel van de werkzame stof die wij innemen uitgeplast wordt en via de wc in ons rioolwater en later weer in ons drinkwater terecht komt. Voor nu is het nog geen schadelijke hoeveelheid voor de mens, maar al wel voor de natuur. Het duurt echter ook niet meer lang voordat, door onder andere de vergrijzing, de hoeveelheid wel schadelijk wordt voor de mens (2).

De pesticiden die van de landbouwgronden in ons drinkwater komen en de afvalstoffen vanuit de industrie zijn echter wel schadelijk voor de mens. Omdat veel rivieren vanuit industriële gebieden uit verschillende landen in Europa in Nederland eindigen worden wij ook wel het afvalputje van Europa genoemd. Ons oppervlaktewater en daarmee ook ons drinkwater is vervuild en dus schadelijk voor de mens. De exacte schadelijke effecten zijn nog niet bekend, maar goed is het zeker niet (3).

Zorg dus dat je genoeg water binnenkrijgt, maar ook zeker niet te veel. Sla niet door met het drinken van water uit de kraan. Een waterfilter op je kraan is echter een goede optie om de slechte stoffen eruit te filteren en toch wat meer te kunnen drinken dan de aanbevolen hoeveelheid.


Hoe krijg je het binnen?

Als laatste hebben we het nog drinken uit plastic flesjes. Let erop dat veel plastic flesjes de stof Bisfenol A, ook wel BPA genoemd, bevatten. Dit is een weekmaker en houdt het plastic soepel. Deze stof geeft zich langzaam af aan het water in de fles naarmate je hem vaker gebruikt. Veel plastic flessen zijn tegenwoordig bpa-vrij, maar wij raden toch aan om te drinken uit roestvrijstalen flessen, zonder coating aan de binnenkant. Houd ook dit flesje goed schoon door het eens in de zoveel tijd goed schoon te maken met afwasmiddel (4).


Waterfilter

Hopelijk hebben we jullie niet te veel laten schrikken met al deze informatie. Drink 7-10 glazen water per dag, drink een kopje koffie of thee als je het lekker vindt en geniet er vooral van! Om ervoor te zorgen dat je voldoende drinkt, neem dan vóór elke maaltijd 2 glazen water! Zo krijg je voldoende vocht binnen. Als je je aan deze hoeveelheden houdt is het niet al te schadelijk. Wil je toch liever het zekere voor het onzekere nemen en wat meer kunnen drinken, schaf dan een waterfilter aan. Voor maar € 79,94 (https://ndwi.nl/water/27/) heb je er al een en deze filtert alle slechte stoffen uit het water.


- Tomas -

0 keer bekeken

🧡EMB-Bloedtest & Speekseltest
🧡Orthomoleculair Voedings & suppletie  advies 

🧡Telefonisch consult
🧡Afvallen/aankomen consult

Sociale Media 

  • instagram-logo monkeyfit
  • Facebook symbol owijk
  • Spotify symbol

©2020 door MonkeyFit

KVK: 69719713

Adres
Hooistaat 5
5025 KE Tilburg 

Nederland

 

Telefoonnummer / Whatsapp
Bibi: 06 40137444
Tomas: 06 53368335

E-mail

infomonkeyfit@gmail.com