Hoe kook ik smaakvol zonder e-nummers en suiker!?


Een bouillon blokje hier, ketjap manis daar en even een gembersiroop eroverheen, tadaa! Je hebt zo een bommetje e-nummers en suikers verwerkt in je 'gezonde'groente gerecht! Bibi en ik wilde iets smaakvol op tafel zetten zonder e-nummers en suikers, en toen ontmoette wij... KRUIDEN!


Geef je pasta een natuurlijke boost!

Ik geef een makkelijk voorbeeld van hoe je kruiden in kan zetten. Pasta, een gerecht waar al snel een potje saus voor wordt gekocht en de groenten al snel worden overgeslagen. Het potje saus bevat vaak suiker en e-nummers die de smaak van je pasta bepalen. Hartstikke lekker, verslavend, maar ook erg ongezond. Wat wij zelf doen is pasta koken, gehakt rul bakken, groenten erbij en dan pure tomatenpulp toevoegen (zonder toegevoegde suikers of conserveermiddelen). Dit heeft natuurlijk niet veel smaak van zichzelf dus dan komen de kruiden om de hoek kijken. Hiervoor gebruiken wij spaghetti en pizza kruiden van de toko bij ons om de hoek. Dit is niet meer dan oregano, rozemarijn, thijm en peterselie in de pizzakruiden en paprika, oregano, zout, basilicum, ui, koriander en knoflook in de spaghetti kruiden. Om de smaak dan af te maken doen we er nog paprikapoeder in tot de smaak perfect is naar onze beleving. En klaar is je pasta! Je gebruikt op deze manier alleen maar natuurlijke ingrediënten en je pasta is uiteindelijk veel voller en lekkerder van smaak.


Dit is een voorbeeld voor pasta, maar je hebt kruiden voor alle gerechten die je maar kan bedenken. Je moet hiervoor wel iets verder kijken dan de Albert Heijn of de Jumbo. Ga eens langs bij de lokale toko of Turkse/Arabische winkel. Hier vind je een veel uitgebreider en lekkerder kruidenassortiment waar je de lekkerste gerechten mee kan maken.


Strooi nooit te veel kruiden in één keer over je gerecht, maar doe het beetje bij beetje. Op deze manier kan je elke keer proeven en bepalen of er nog meer van toegevoegd moet worden en zo verpest je je gerecht nooit!


Wat is jouw favoriete kruid?


Groetjes Tomas

0 keer bekeken

🧡EMB-Bloedtest & Speekseltest
🧡Orthomoleculair Voedings & suppletie  advies 

🧡Telefonisch consult
🧡Afvallen/aankomen consult

Sociale Media 

  • instagram-logo monkeyfit
  • Facebook symbol owijk
  • Spotify symbol

©2020 door MonkeyFit

KVK: 69719713

Adres
Hooistaat 5
5025 KE Tilburg 

Nederland

 

Telefoonnummer / Whatsapp
Bibi: 06 40137444
Tomas: 06 53368335

E-mail

infomonkeyfit@gmail.com