Over ons 

Voordat je met ons in gesprek gaat, willen we ons graag even voorstellen!

Wij zijn Tomas en Bibi, sport en voedingsdeskundigen EN liefhebbers. We denken dat er geen dag voorbij gaat dat wij niet aan voeding denken (of aan sporten). Dat kan snakkend zijn naar een overheerlijke groenteschotel, een simpele maïswafel met avocado of 100% pindakaas of zo af en toe een heerlijke hamburger. 

Wij hebben van onze passie ons beroep gemaakt, maar waar deze passie voor sport en voeding vandaan komt lees je hieronder in onze persoonlijke journeys. 

'Hallo Supermonkey!'

'Ik had PDS en last van mijn hormonen' 

Mijn naam is Bibi Schouten, 24 jaar en sinds vier jaar ben ik bewust bezig met voeding en sport. Vroeger moest ik er echter niets van hebben. Energydrankjes, witte chocolade, cake en chips halen in mijn tussenuren waren een standaard ritueel. Gym? No Way!
 

Na een jaar zumbalessen te hebben gevolgd ben ik overgegaan op krachttraining! Voeding? Daar was ik nog niet mee bezig. Totdat ik Tomas leerde kennen en hij mij hier meer over vertelde. Mijn interesse in voeding begon hierdoor te groeien. Ik ben nooit echt 'dik' geweest maar merkte wel aan mezelf dat ik een wat 'boller' buikje kreeg. In mijn ogen was dat echt vreselijk en ik ging mijn voeding dan ook aanpassen om dit weg te krijgen (achteraf op de verkeerde manier). Ik at te weinig ten opzichte van de intensiteit van mijn training.  Ik was op dat moment bezig met de opleiding Communicatie op Fontys. Ik las steeds meer over voeding en mijn interesse hierin werd groter! In mijn laatste studiejaar wist ik zeker; de volgende studie gaat te maken hebben met voeding!  

 

Na het behalen van mijn bachelor startte in de opleiding tot voedingscoach bij Schott&Co, in de tussentijd overleed mijn vader waardoor er erg veel (rouw) stress op mijn lichaam kwam te staan. Daarbij komt kijken dat ik erg gevoelig ben dus sowieso snel kan stressen. Ik kreeg erge buikpijn krampen en ging steeds minder eten. Mijn ontlasting was vaker dun dan goed (al zo'n 2 jaar) dus ik wist dat er iets moest veranderen! Uit mijn bloedonderzoek (na aandringen bij de dokter, anders werd ik gewoon weer naar huis gestuurd met 'PDS') dat ik niet goed tegen gluten kon! Ik schrapte dit vrijwel meteen uit mijn voeding en voelde me binnen no-time al veel beter! 

Toen kwam mijn mensturatie om de hoek kijken. Ik was gestopt met de pil en ontdekte hierdoor dat mijn menstruatie soms 3 maanden uit bleef... Door mijn studie wist ik dat dit tekenen konden zijn van PCOS. Ik maakte een afspraak om dit te checken bij de gynaecoloog en wat ik al vermoedde, was ook zo. Ik heb PCOS. De kenmerken zoals acne, mannelijke beharing en hoog testosteron (snelle spieropbouw enz) herkende ik dus. Het onderzoek bevestigde het door de hoeveelheid cystes. Naast gluten ging ik nu ook op mijn suiker-inname letten.

Door de opleiding genaamd Orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur'  van Ortho Health Foundation is het mij gelukt om mijn PCOS te verminderen en zo werd ik weer regelemartig ongesteld en namen mijn klachten af. Zonder het gebruik van de pil of andere anticonceptiemidddelen. 

Dus, alle opleidingen gehaald en klaar om er nog meer aan te gaan. Ondertussen help ik jou graag om van jouw klachten af te komen zodat je weer energieker en gezonder door het leven kan! 

Als je meer over mij wilt weten, volg dan Instagram van Monkeyfit!

'Voeding is zoveel meer!'

Hoi ik ben Tomas Faber en al 25 jaar lang een aap die zich bezighoud met zijn lichaam en voeding. Ik heb vroeger altijd aan sport en fitness gedaan, maar mijn echte interesse in voeding begon toen ik, na jaren van bloedonderzoeken vanwege vermoeidheid en vage darmklachten, op mijn 19e te horen kregen dat ik een lactose intolerantie heb. En dat ik mijn grote liefde, kaas, op moest geven.

 

Ik dacht, dit lukt mij nooit. Zeker niet voor altijd. Maar ik heb de knop omgezet en ben me gaan verdiepen in sport en voeding. Ik ben de gym in gedoken, ben meer gaan eten (nog niet zo gezond in eerste instantie) en ik kwam bijna 20 kilo aan (ik woog 58 kg). Toen ben ik me langzaamaan ook gaan focussen op gezonde voeding. Ik kwam van mijn suikerverslaving af, ik ging genieten van het volledig lactose vrij, en later ook glutenvrij, eten, ik kreeg meer energie en begon me beter te voelen. Kwaaltjes verdwenen en ik voelde me weer gezond en had vrijwel nooit meer ergens last van.

 

🧡EMB-Bloedtest & Speekseltest
🧡Orthomoleculair Voedings & suppletie  advies 

🧡Telefonisch consult
🧡Afvallen/aankomen consult

Sociale Media 

  • instagram-logo monkeyfit
  • Facebook symbol owijk
  • Spotify symbol

©2020 door MonkeyFit

KVK: 69719713

Adres
Hooistaat 5
5025 KE Tilburg 

Nederland

 

Telefoonnummer / Whatsapp
Bibi: 06 40137444
Tomas: 06 53368335

E-mail

infomonkeyfit@gmail.com