Over ons

Welke klachten en struggles ervaarde wij?

Gezonde voeding? Daar moest ik niks van hebben!

Mijn naam is Bibi Schouten, 26 jaar en sinds vier jaar ben ik bewust bezig met voeding en sport. Vroeger moest ik er echter niets van hebben. Energydrankjes, witte chocolade, cake en chips halen in mijn tussenuren waren een standaard ritueel. Gym? No Way!

Na een jaar zumbalessen te hebben gevolgd ben ik overgegaan op krachttraining! Voeding? Daar was ik nog niet mee bezig. Totdat ik Tomas leerde kennen en hij mij hier meer over vertelde. Mijn interesse in voeding begon hierdoor te groeien. 

Ik ben nooit echt ‘dik’ geweest maar merkte wel aan mezelf dat ik een wat ‘boller’ buikje kreeg. In mijn ogen was dat echt vreselijk en ik ging mijn voeding dan ook aanpassen om dit weg te krijgen (achteraf op de verkeerde manier). 

Ik at te weinig ten opzichte van de intensiteit van mijn training.  Ik was op dat moment bezig met de opleiding Communicatie op Fontys. Ik las steeds meer over voeding en mijn interesse hierin werd groter! In mijn laatste studiejaar wist ik het zeker, de volgende studie gaat te maken hebben met voeding!  

Pff... prikkelbaar darm syndroom

Na het behalen van mijn bachelor startte ik de opleiding tot voedingscoach bij Schott&Co, in de tussentijd overleed mijn vader waardoor er erg veel (rouw) stress op mijn lichaam kwam te staan. Daarbij komt kijken dat ik erg gevoelig ben dus sowieso snel kan stressen. Ik kreeg erge buikpijn krampen en ging steeds minder eten. Om nog maar niet te spreken over het gespannen gevoel wat ik had, in een keer hooikoorts en snel humeurig. 

Ik was toen al bezig met mijn ondernemersreis, dat liep dus ook niet vlotjes omdat mijn klachten mijn bedrijf belemmerde. 

Mijn ontlasting was vaker dun dan goed (al zo’n 2 jaar) dus ik wist dat er iets moest veranderen! Uit mijn bloedonderzoek (na aandringen bij de dokter, anders werd ik gewoon weer naar huis gestuurd met ‘PDS’) kwam naar voren dat ik niet goed tegen gluten kan! Ik schrapte dit vrijwel meteen uit mijn voeding en voelde me binnen no-time al veel beter! 

'vermoeid, rusteloze benen, angsten en paniek, trillende oogleden & te veel prikkels'

Ongeveer 1 half jaar later (november 2019) bleef ik maar moe. Ik stond moe op en ik ging moe naar bed. Ik had last van een continu terugkerend trillend ooglid, rusteloze benen en prikkels kon ik sowieso niet goed verwerken. 

Mijn vader is in 2018 plotseling overleden waardoor ik acute (rouw) stress ervaarde in mijn lichaam. Hierdoor merkte ik dat ik in een keer dacht dat iedereen zomaar plotseling dood kon gaan. Ik kreeg dus last van angsten en heel soms paniekaanvallen. Ik dacht op zulke momenten dat ik dood zou gaan of iemand anders. Gelukkig heb ik dit alles door middel van mijn levensstijl (en de juiste supplementen en mindset) kunnen tackelen! 😍

In januari 2020 heb ik (samen met Tomas) een cursus gevolgd in het afnemen en het interpreteren van de EMB Bloedtest. Natuurlijk heb ik ook zelf de test gedaan en hieruit kwam o.a. uit dat ik ook niet tegen lactose/zuivel & soja kan! Dit heb ik meteen uit mijn dagelijks voedingspatroon gehaald. Mijn suppletie advies was ook duidelijk en ik ging er meteen mee aan de slag! Na 1 week merkte ik al verschil! 

Mijn hormonen kwamen meer in balans (bye bye PMS en PCOS), mijn darmen werden sterker en gezonder. Mijn acné verdween en ik ervaarde overall meer rust. 

Kortom, alle opleidingen gehaald, mijn klachten aangepakt met resultaat en klaar om jou te gaan helpen zodat je weer energieker en gezonder door het leven kan! 

Als je meer over mij wilt weten, volg dan de Instagram van Monkeyfit!

 

Ik woog 58 kilo...

Hoi ik ben Tomas Faber en al 27 jaar lang een aap die zich bezighoud met zijn lichaam en voeding. Ik heb vroeger altijd aan sport en fitness gedaan, maar mijn echte interesse in voeding begon toen ik, na jaren van bloedonderzoeken vanwege vermoeidheid en vage darmklachten, op mijn 19e te horen kregen dat ik een lactose intolerantie heb. En dat ik mijn grote liefde, kaas, op moest geven.

Ik dacht, dit lukt mij nooit. Zeker niet voor altijd. Maar ik heb de knop omgezet en ben me gaan verdiepen in sport en voeding. Ik ben de gym ingedoken, ben meer gaan eten (nog niet zo gezond in eerste instantie) en ik kwam bijna 20 kilo aan (ik woog 58 kg). Toen ben ik me langzaamaan ook gaan focussen op gezonde voeding. Ik kwam van mijn suikerverslaving af, ik ging genieten van het volledig lactose vrij, en later ook glutenvrij, eten, ik kreeg meer energie en begon me beter te voelen. Kwaaltjes verdwenen en ik voelde me weer gezond en had vrijwel nooit meer ergens last van.

Zo ben ik na een opleiding communicatie opleidingen tot personal trainer, gewichtsconsulent en orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur gaan volgen.

 

Mijn emb resultaten vond ik spannend...

Ondanks dat ik vrijwel geen klachten meer had waren er altijd nog wel wat kleine kwaaltjes waar ik last van bleef houden, ik besloot dus ook om een EMB-test te doen bij mezelf. Toen ik de uitslag kreeg wenste ik de test nooit gedaan te hebben. Er bleek toch meer nog niet helemaal goed te werken bij me dan ik had gedacht. Ik bleek een heftige schimmelinfectie te hebben, mijn darmen waren nog lang niet hersteld, ik bleek een insuline-resistentie en stofwisselingsziekte te hebben. 

In eerste instantie was dit even schrikken maar toen ik het rationeel ging bekijken kon ik het wel plaatsen. Ook ik bagatelliseerde mijn kwaaltjes. Ik ben ermee aan de slag gegaan en nu een half jaar later kan ik oprecht zeggen dat ik me nog beter voel dan voor de EMB-test. Ik heb meer energie, ik heb minder last van winderigheid en als ik eens een windje laat ruikt het niet meer zo verschrikkelijk als het kon doen. Ook mijn stofwisselingsprobleem heb ik onder controle! En dit reflecteert zich ook terug in MonkeyFit. Omdat ik beter in mijn vel zit en meer aandacht kan geven aan mijn bedrijf, kan ik er meer uithalen en ook meer geven aan mijn klanten. 

Dit is wie ik ben.

Ik heb alle klachten de afgelopen jaren al wel voorbij zien komen en besloot dat ik hier wat mee wilde doen. Niet alleen mensen trainen, maar mensen echt helpen met hun lifestyle. Ze helpen met de juiste voeding die hun echt helpt om gezond en gelukkig te worden zodat dit terug te zien is in hun eigen bedrijf. 

Visie Monkeyfit

Monkeyfit, wellicht is de naam nog niet helemaal duidelijk. Bij ons staat de aap en dus het natuurlijke leven centraal. We stammen af van de apen, maar door de maatschappij en alle ontwikkeling van de levensmiddelenindustrie zijn we heel anders gaan eten en bewegen. We zijn vervreemd van wie we ooit waren terwijl ons lichaam nog voor 98% hetzelfde is. 200.000 jaar geleden ontstonden de eerste moderne mensen, zij leefden als jagers en verzamelaars. Sindsdien is ons lichaam niet tot nauwelijks meer veranderd, maar wij behandelen het niet op deze manier.

Bij Monkeyfit behandelen we jouw lichaam zoals het graag behandeld wil worden. Dit betekent gevarieerd en gekleurd eten, je sport op je eigen kracht en je mag ook zo gek zijn als een aap!

 

Het is geen dieet, het is simpelweg je levensstijl veranderen!