Hormonaal

​Herken je jezelf in een van de onderstaande klachten? Of weet je het nog niet zeker? Mail/app of bel ons voor een afspraak! Wij willen graag jouw helpende hand zijn. Door middel van orthomoleculaire voeding- en suppletie willen wij jou weer aan een optimale gezondheid helpen. Samen gaan we jouw doel bereiken!​

 • PMS (Premenstrueel syndroom): Een groep klachten of symptomen die vlak voor de menstruatie kan optreden. De meest voorkomende klachten zijn hartkloppingen, duizeligheid, opgezwollen borsten of buik, hoofdpijn, strakke huid, constipatie, vermoeidheid, huilbuien (zonder depressieve gevoelens) en soms buikpijn en krampen. Op psychisch vlak kunnen vrouwen ook last hebben van angst, depressieve gevoelens, nervositeit, prikkelbaarheid en een kort lontje. 
   

 • PCOS (Polycysteus ovarium syndroom: Hier heb ik zelf last van (Bibi). Het gaat hierbij om een grote hoeveelheid cystes op je eierstokken. Dit kan worden vastgesteld door een inwendige echo. De symptomen die daarbij horen zijn: weinig tot geen menstruatie, overmatige aanmaak van testosteron, veel ei-blaasjes, instabiele bloedsuikers en (eventueel) overgewicht. Persoonlijk had ik veel last van puistjes, mannelijke beharing, buikkrampen en is mijn testosteron altijd al hoog geweest. De oorzaak van PCOS is vaak insulineresistentie. Dit heeft te maken met een te hoge bloedsuikerspiegel. Je alvleesklier maakt erg veel insuline aan om de suikers te vervoeren naar de cellen. Wanneer je continu veel snelle suikers binnenkrijgt voor een lange tijd en dus te veel insuline aanmaakt zullen je receptoren op je cellen resistent worden voor insuline. Het hormoon LH wordt aangemaakt door insuline. LH stimuleert de aanmaak van testosteron. Vervolgens lopen FSH en LH niet gelijk wat een gezonde eisprong verhindert. 
   

 • Overgansklachten: De eicelactiviteit stopt bij de overgang. Het hormoon oestogreen wordt lager. De gemiddelde Nederlandse vrouw stopt op haar 51ste met menstrueren (ook wel menopauze; laatste menstruatie). De overgang zelf is een heel proces en kan wel 5 tot 7 jaar duren. 
  Bij de overgang zijn er veelal verschillende klachten. De opvlieger is alom wel bekend. Hierbij krijg je het plotseling heel warm/zweetaanval. Klachten zoals droge ogen, neus, mond en vagina zijn nog niet bekende klachten die bij de overgang kunnen horen. Een slijmbeurs -of peesschedeontsteking kan ook regelmatig voorkomen omdat de slijmvliezen worden aangetast door spier- en gewrichtsklachten omdat het oestrogeen lager wordt. Daarnaast veranderd je stofwisseling ook, wat betekent dat er een grote kans is dat je aankomt gedurende de overgang. 

   

 • Zwangerschap: Zwangerschapsmisselijkheid is een veel voorkomend kwaaltje. Het hormoon HCG is vermoedelijk de boosdoener. Verschillende vitamines en voedingsmiddelen kunnen ervoor zorgen dat deze misselijkheid verminderd! Daarnaast kunnen symptomen zoals nachtelijke spierkrampen, bekkeninstabiliteit, obstipatie, aambeien, striae & blaasontsteking ook worden verholpen door middel van suppletie van vitamines & mineralen. 
   

 • Vruchtbaarheidsproblemen: Bij je vruchtbaarheid speelt onder andere je leeftijd een rol. De aantal follikels zijn op je 18e zo'n 450.000 en op je 37e heb je er nog slechts 25.000. Je cyclusduur is hierbij ook belangrijk. Daarnaast zijn je voedingsgewoontes ook interessant om in de gaten te houden. Sommigen medicijnen kunnen ervoor zorgen dat de vruchtbaarheid ook verminderd. Daarnaast is stress een grote boosdoener. Stressreductie kan dus een goede invloed hebben op het vruchtbaarheidsprobleem.  Dit zal ook duidelijk in kaart moeten worden gebracht. Zowel mannen als vrouwen kunnen vruchtbaarheidsproblemen hebben. Wij zijn in staat om beiden te helpen. 
   

 • Blaasontstekingen: Een blaasontsteking is een ontsteking van het slijmvlies van de blaas en urinebuis die meestal een bacteriële oorzaak heeft. De E.coli-bacterie is hier vaak de boosdoener. Deze komt normaal voor in de darmen. Vooral tijdens het vrijen kunnen bacteriën in de plasbuis terecht komen.  Slechte hygiëne, irritatie door een blaassteen, voedingsstoffen die irritatie opwekken, onvoldoende vocht, zwangerschap, chemische stoffen of menopauze zijn ook oorzaken van een blaasontsteking. 
  Symptomen van een blaasontsteking zijn vaak aandrang om te plassen, maar er komen maar kleine beetjes, branderig gevoel bij het plassen, buikpijn, troebele urine met onaangename geur en bloed bij urine. 

   

 • Migraine: Wanneer je last hebt van terugkerende aanvallen zoals hoofdpijn gepaard met misselijkheid, braken, licht sensaties (aura) dan is de kans op hormonale migraine aanwezig. Het voelt vaak als een eenzijdige pulserende pijn die bij lichamelijke inspanning kan worden verergerd. 
   

 • Rusteloze benen syndroom (Restless legs syndrome): Een vervelend gevoel in je benen wat je het liefste zo snel mogelijk wilt laten verdwijnen. Symptomen kunnen zijn een branderig gevoel, tintelingen, stuiptrekkingen en zelfs pijn. Meestal gebeurt dit wanneer je je probeert te ontspannen of te slapen. Uitputting is hiervan dan het gevolg wat voor het herstel van je lichaam niet goed is. De exacte oorzaak van het rusteloze benen syndroom is nog niet bekend, maar onderzoekers denken dat het te maken heeft met een afwijking van het centrale zenuwstelsel. 

Sociale Media 

 • instagram-logo monkeyfit
 • Facebook symbol owijk
 • Spotify symbol

©2020 door MonkeyFit

Adres
Hooistaat 5
5025 KE Tilburg 

Nederland

 

Telefoonnummer / Whatsapp
Bibi: 06 40137444
Tomas: 06 53368335

E-mail

infomonkeyfit@gmail.com

KVK: 69719713