Gewichtsproblemen

​Herken je jezelf in een van de onderstaande klachten? Of weet je het nog niet zeker? Mail/app of bel ons voor een afspraak! Wij willen graag jouw helpende hand zijn. Door middel van orthomoleculaire voeding- en suppletie willen wij jou weer aan een optimale gezondheid helpen. Samen gaan we jouw doel bereiken!

 • Aankomen: Tegen ondergewicht wordt vaak te makkelijk aangekeken. Gewoon wat meer eten dan komt er vanzelf wel wat vet op. Als het zo makkelijk is dan zou iedereen met ondergewicht dit wel doen. Ondergewicht kan ook voortkomen uit het niet opnemen van voedingsstoffen uit je voeding waardoor alles on- of half verteerd weer uitgepoept wordt. Op deze manier is aankomen niet gemakkelijk. Daarom zal eerst deze disbalans in lichaam opgelost moeten worden voordat je aan kan komen. Verschijnselen van een slechte vertering van het voedsel kunnen zijn, voedselintoleranties, eczeem, vettige ontlasting, stinkende ontlasting en veel last van gisting & flatulentie.
   

 • Diabetes type II: Diabetes type II (suikerziekte) is een gestoorde koolhydraatstofwisseling die wordt gekenmerkt door herhaaldelijk verhoogde bloedglucosewaarden. Diabetes wordt voorafgegaan door een lange periode van hyperinsulinemie. Bij hyperinsulinemie is de bloedglucose nog binnen de normale waarden, terwijl de insulinespiegel wel is verhoogd. Dit wordt veroorzaakt door insulineresistentie. Het aantal receptoren dat op de insuline moet reageren neemt sterk af, waardoor meer en meer insuline nodig is om de glucosespiegel binnen de normale waarden te houden. Door deze overproductie aan insuline raakt de alvleesklier uitgeput en ontstaat diabetes type II. De alvleesklier produceert nu geen insuline meer.
  De complicaties als gevolg van diabetes zijn afwijkingen aan: ogen (retinopathie), hart- en bloedvaten (hoge bloeddruk, hartinfarct, beroerte), nieren (nefropathie), zenuwen (neuropathie), voeten (diabetische voet), maagklachten en erectiestoornissen.
   

 • Metabool Syndroom: Dit is een aandoening waarbij er een verstoring is in de verdeling tussen het energieverbruik en de opname. Dit probleem ontstaat in de stofwisseling oftewel het metabool systeem. Bij het metabool syndroom is altijd sprake van insulineresistentie en te veel insuline in het bloed, dit in combinatie met twee of meerdere van de volgende symptomen: overgewicht en dan vooral buikvet, afwijkingen in de bloedvetten, een gestoorde glucosetolerantie en vaak ook een te hoge bloeddruk. Bij een metabool syndroom is er allereerst een duidelijke energie probleem: mensen die metabool syndroom hebben zijn altijd moe, hebben vaak een duf gevoel in het hoofd en zijn ook overdag slaperig. De slaperigheid of dufheid is het ergst na de maaltijd.

  Daarnaast hebben mensen die aan metabool syndroom lijden vaak problemen met hun zenuwstelsel. Zij kunnen zich slecht concentreren, hebben geheugenproblemen en kunnen erg slecht onder druk presteren. Ook hebben zij vaak problemen met hun eetgedrag. Zij hebben behoefte aan zoetigheid of koffie tussen de maaltijden door. Zij hebben echt de drang om te moeten eten en kunnen geen maaltijd overslaan, wanneer dit wel gebeurt, kunnen zij hier fysiek last vast krijgen. Dit uit zich onder andere door trillen (beven) van de handen, een gevoel van duizeligheid of in een licht gevoel in het hoofd. Soms is er ook sprake van coördinatie problemen, last hebben van buitensporige transpiratie en het hebben van veel dorst en veel moeten plassen.
   

 • Hoge bloeddruk: De bloeddruk is de druk die gemeten wordt in het slagadersysteem. De bloeddruk wordt weergegeven door middel van twee waardes, de bovendruk en de onderdruk. De bovendruk is de maximale druk die wordt opgebouwd in de aorta bij het samentrekken van de linker hartkamer. De onderdruk is het minimum van de druk die optreedt tussen twee samentrekkingen van het hart in, als de linker hartkamer zich weer met bloed vult. Bovendruk en onderdruk wordt aangegeven door middel van een schuine streep: 120/80 mm Hg. Hoge bloeddruk of hypertensie is vooral in westerse landen een algemeen voorkomende aandoening. Vaak blijft hoge bloeddruk onopgemerkt maar soms kunnen hoofdpijn, oorsuizingen, hartkloppingen, dansende vlekjes voor de ogen, bloedneuzen, kortademigheid, spierzwakte en krampen verschijnselen zijn van een te hoge bloeddruk.
   

 • Hoog cholesterol: Cholesterol op zichzelf is niks mis mee, cholesterol is de bouwstof in het lichaam voor celmembranen, galzouten (nodig voor verteren vetten) en verschillende hormonen zoals cortisol, oestrogeen, progesteron en testosteron en helpt bij de aanmaak van vitamine D. Cholesterol wordt in het bloed vervoerd door LDL en HDL. LDL wordt gezien als het ‘slechte’ cholesterol en HDL als het ‘goede’. Het is inderdaad zo dat HDL het cholesterol terug vervoerd naar de lever en het LDL dus uit de aderen afvoert, maar LDL is niet per definitie het slechte cholesterol. Als vrije radicalen vat krijgen op LDL cholesterol kan dit gaan oxideren en wordt het pas schadelijk voor het lichaam. Deze geoxideerde vorm van cholesterol brengt schade toe aan de vaten en kan dus leiden tot hart- en vaatziekten. Een verhoogd cholesterol gehalte geeft weinig verschijnselen, met uitzondering van zeer gevorderde gevallen. Gele afzetting (xanthomen) kan voorkomen in pezen of vlak onder de huid, ellebogen of onder de ogen.

Sociale Media 

 • instagram-logo monkeyfit
 • Facebook symbol owijk
 • Spotify symbol

©2020 door MonkeyFit

Adres
Hooistaat 5
5025 KE Tilburg 

Nederland

 

Telefoonnummer / Whatsapp
Bibi: 06 40137444
Tomas: 06 53368335

E-mail

infomonkeyfit@gmail.com

KVK: 69719713