Orthomoleculair Advies 

De geneeskrachtige werking van voeding op het menselijk lichaam 

Steeds vaker zien we (welvaart)ziektes ontstaan met als grootste boosdoener een slechte eetgewoonte, wat ook resulteert in een tekort aan vitamines & mineralen, te veel stress & te weinig beweging. 

Wij streven naar een orthomoleculaire behandelwijze waarbij er gebruik wordt gemaakt van voeding & suppletie om jou een boost te geven als het gaat om je gezondheid! 

Van jouw klachten maken wij ons doel


Orthomoleculaire (orthos=goed/juist, moleculair=op celniveau/samenstelling van de moleculen) voeding is voeding die jou helpt om op celniveau goed voor je lichaam te zorgen.


Alles begint met en bij een cel, het leven, maar ook ziektes. Daarom is het zo van belang om deze cellen gezond te houden, zodat je gezond op de wereld komt maar ook gezonde cellen hebt die ziektekiemen kunnen verslaan en de groei van kwaadaardige cellen tegen kunnen gaan. Hierbij komt ook suppletie kijken omdat onze voeding tegenwoordig niet genoeg vitamines en mineralen meer bevat.
 

Benieuwd welke klachten wij allemaal met deze orthomoleculaire voeding en suppletie kunnen behandelen? Klik dan hier.
Al naar gekeken? Lees dan snel verder!  

Tijdens de afspraken mag je altijd je coach (Bibi of Tomas) appen of bellen als je eventjes ergens over twijfelt! 
Ons doel is in ieder geval om jou weer klachtenvrij te krijgen!

De EMB Bloedtest
Wat heeft jouw lichaam nodig?

🧡Altijd al benieuwd geweest naar wat jouw lichaam aangeeft wat het nodig heeft?
🧡Welke vitamines/mineralen zijn in jouw lichaam op peil of juist te weinig?
🧡Of heb je een lange tijd (vage) klachten en weet je niet meer hoe je ervan af moet komen?

🧡Voel je je al een lange tijd moe, futloos, last van je darmen, je vergeet van alles, last van ontstekingen, huidklachten en ga zo nog maar even door?

In onze praktijk bieden Tomas en ik (Bibi) de Energetische Morfologische Bloedtest (EMB) aan. Deze test laat verschillende blokkades/verstoringen in het lichaam zien. Energetisch staat voor de energie in de cellen van je lichaam en morfologisch voor datgene wat op microscopisch niveau wordt gezien aan het bloed. 

Uit het bloed kan naast de reguliere waardes/bloedarmoede/ijzertekort, nog veel meer informatie gehaald worden!  Door middel van een (holistische) benadering met het bloedonderzoek kunnen er energetische belastingen worden aangetoond. We werken samen met Praktijk Wiersma, waar het bloed naartoe wordt gestuurd. Door middel van verschillende methodes wordt het bloed geanalyseerd en rolt er een ruim 10 pagina's lange analyse uit.

Welke resultaten/verstoringen kunnen o.a. uit het onderzoek
worden gehaald? 

🧡Vitaminenspiegel(denk aan vitamine D tekort, vit C, A, B1, etc.)

🧡Mineralenspiegel (denk aan magnesiumtekort of zinktekort,etc.)

🧡B12-status (word je B12 wel echt opgenomen in de cel?)​

🧡Spoorelementenpanel(bijvoorbeeld: tekort aan jodium, koper, etc.)

🧡Darmverstoring

🧡Vrije radicaal belasting

🧡Leverbelasting

🧡Parasiet- en schimmelbelasting (zeker voor de darmklachten)

🧡Adrenale Status (stress, bijnieren, cortisol, etc.) 

🧡Toxische belasting (te veel gifstoffen in je lichaam)

🧡Hormoon balans  (oestrogeendominantie, progesteron deficiëntie, cortisol, oestrogeen tekort

🧡Insulineresistentie 

🧡Neurotransmitters (zeker fijn bij mentale/depressieve klachten, denk hierbij aan serotonine,
dopamine etc.) 

🧡Energetische blokkades (welke organen geven aan dat ze niet 100% zijn?) 

🧡Virale belasting (virus wat zorgt voor vermoeidheid bijvoorbeeld)

🧡Bacteriële belasting

🧡Geopatische stress (stress van WIFI, zendmasten,etc.)

🧡Pancreasinsufficiëntie, pH balans (zuurtegraad van je lichaam)
🧡PNI verstoring (leptine, chakra, endorfine, lekkende darm, hypothalumus en nog 10 anderen) 
🧡Voeding intoleranties (gluten,tarwe,soja,kippenei,varkensvlees, E621, conserveermiddelen, suiker, fructose, lactose, zuivel koe, zuivel geit, zoetstof en exorfinebelasting. 

Naast de energetische waardes komen er ook reguliere waardes uit het morfologische bloedonderzoek zoals*

🧡Trombocyten (aantal bloedplaatjes)

🧡Rode bloedcellen (erytrocyten)

🧡Witte bloedcellen (leukocyten)

🧡Hemoglobine (Hb, ijzer) en Hematocriet (Ht)

🧡Mean Corpuscular Volume (MCV) en Concentration (MCHC)
Deze waardes komen er niet uit wanneer je voor een (online) speekseltest kiest 

Inhoud van een EMB-traject 

🧡Consult intake 
🧡De emb test + prikken 
🧡Behandelplan

🧡Voedingadvies

🧡Vervolgconsult  (offline of online)

Dit alles bij elkaar kost €175

Ben je al een klant bij ons?

Dan hanteren we een andere prijs. We hoeven dan geen volledige intake meer met je te doen (alleen een korte) dus dan hanteren we een prijs van €165
Voorkeur voor een speekseltest? Voor de al bestaande klanten wordt het dan €`150

Met een kleine prikpen nemen we wat druppels bloed af uit je vinger. Deze afname is snel gedaan en er is weinig bloed nodig. Je voelt er ook nog eens weinig van! Het bloed wordt vervolgens naar het lab gestuurd en over het algemeen is binnen 3 weken de uitslag bekend. Aan de hand van deze uitslag maken we een passend (voedings)advies en behandelplan voor je klaar!

Hoe gaat de EMB test in zijn werk?

Je kan eindelijk duidelijkheid krijgen over al die vage klachten die je onderhand al geaccepteerd hebt als normaal. Je krijgt een persoonlijk advies wat jou houvast gedurende jouw dag geeft zodat alles net wat makkelijker wordt. Kortom, je gaat je weer gezond en gelukkig voelen

*Wij hanteren de regel dat als u verhinderd bent voor een consult/intake u 24 uur van te voren moet afmelden anders worden de kosten bij u in rekening gebracht.*

 

** De testuitslagen worden verstrekt door middel van een behandelplan met daarin de uitkomsten van het onderzoek. De testuitslag zelf mag vanwege de holistische benadering niet gedeeld worden.

 

***Door het warme weer is het mogelijk dat er klonteringen in het bloed kunnen ontstaan. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt. Wanneer dit voorkomt kunnen niet alle bloedwaardes er goed uitkomen. Het heeft geen invloed op het energetische gedeelte van de test die het belangrijkste is voor het opstellen van het behandelplan. Dit heeft dus ook geen invloed op je behandelplan :) 

Wat gaat jou dit brengen?
ZOveel mensen gingen je voor 


🧡Je hebt met mij of Tomas een intake via videobellen.

🧡We vullen het intakeformulier in en sturen dit met een testkit naar je op. 

🧡Zodra je deze hebt ontvangen videobel je ons even en mag je met een wattenstaafje door je mond om speeksel op te nemen.

🧡Vervolgens stop je het wattenstaafje in het meegeleverde buisje en stuur je het kosteloos op.

Hoe gaat dit in z'n werking?
Wat is het verschil met de EMB-bloedtest?

🧡Uit deze test kan echter niet de reguliere/microscopische bloedwaardes worden gehaald. Dit is o.a. je HB/witte en rode bloedcellen. Dit is wel maar een klein gedeelte van de test. 

🧡Het kan offline, dus je hoeft niet in onze praktijk langs te komen. 
🧡 De prijs! Deze test bieden wij aan voor €160 omdat je hierbij de reguliere/microscopische bloedwaardes mist. Maar dat betekent niet dat de kwaliteit van de test er minder om wordt. 

Praktijk voorbeeld 

Een cliënte (27) heeft last van een opgeblazen buik, soms buikpijn en vaak snaai momenten. Ze heeft regelmatig constipatie maar ook diarree. Ze is snel gepikeerd en voelt zich de laatste tijd wat down. Ze komt bij ons met deze klachten en ze geeft aan dat ze graag een EMB bloedtest wilt. We nemen bloed af en sturen dit op. Na 1 tot 3 weken krijgen we haar uitslag. We zien dat ze een B12- tekort heeft, magnesium laag en dat haar darmslijvlies & darmbariére niet optimaal zijn. Daarnaast heeft ze ook last van schimmels. Haar serotonine level is laag en haar stress parameters zijn aan de hoge kant.  qua intoleranties komt uit de test dat ze niet goed tegen gluten, melk & soja kan.

Klinkt veel, is het niet! Want wij bekijken haar test nauwkeurig en maken hiervoor een op maat gemaakt behandelplan + voedingsadvies. We pakken haar stress daarnaast ook nog aan en geven een bijbehorend suppletie advies. Dit alles behandelen we in het vervolg consult. 

Na 6 weken is het mogelijk om nog een consult in te plannen om te kijken hoe het gaat en of er nog dingen zijn waarbij kan worden geholpen. 


(online & offline mogelijk) 
Intake: €40*
Vervolgsessies: €35*

Hierbij betaal je voor persoonlijke begeleiding offline en online. De duur van het traject verschilt per persoon en per klacht. Uit ervaring is gebleken dat veel van onze klanten binnen 4 sessies klaar zijn. Om je doelgericht te helpen kan je van te voren de health check doen, zodat je alvast een inzicht krijgt in jouw klachten! 

Locatie 
Bij onze praktijk in Tilburg. 
Hooistraat 5 , 5025 KE

Elders op locatie, in overleg mogelijk! 

*Wij hanteren de regel dat als je verhinderd bent je 24 uur van te voren moet afmelden anders worden de kosten van het consult/intake in rekening gebracht.

Orthomoleculair consult regulier

Ben je het zat om te kampen met je schommelende gewicht? Heb je al veel diëten gevolgd maar heb je er niet echt een 'volgehouden?'
Dan gaan wij jou helpen!  

 

Wil jij

 • Een positief gevoel over jouw lichaam 

 • Een levensstijl die écht bij jou past en makkelijk toepasbaar is 

 • Een geheel persoonlijk advies gericht op jouw wensen en behoeftes

 • Afvallen of aankomen niet meer als iets obsessief zien

 • Vol trots paraderen over het strand!

 

Dan ben je bij MonkeyFit helemaal juist! Bibi is jaren bezig geweest met afvallen en dan met name haar 'buikje'. Tomas was vroeger een erg dunne jongen en wilde ook alleen maar aankomen. Tegenwoordig genieten wij met volle 100% van een hamburger en voelen we ons 0,0 schuldig! 

Intake €40* 

Vervolgsessies €35*

Mail naar infomonkeyfit@gmail.com of bel (zie voettekst) naar Bibi of Tomas voor meer informatie of om een afspraak te maken! 


*Wij hanteren de regel dat als je verhinderd bent je 24 uur van te voren moet afmelden anders worden de kosten van het consult/intake in rekening gebracht.

Heb je een voorkeur voor een eenmalig consult? Een soort APK voor je lichaam?  

Via de telefoon bespreken we dan de volgende punten: 

 • Probleem-analyse 

 • Je huidige situatie 

 • Je huidige aanpak 

 • Algemene informatie over jou

 • Wat is je aandoening en hierover delen wij kennis 

 • Hoe is je huidige voeding? Deze is vaak globaal.

 • Advies van ons op basis van de informatie die we van je hebben gekregen. 

Het telefonisch consult is voornamelijk voor mensen die verder weg wonen, een aantal vraag hebben en/of wellicht wat minder budget hebben.

Voor doelgerichter, persoonlijker en een rustiger goed begeleidt advies, raden wij het orthomoleculair traject aan. Dit is niet omdat wij hierbij 'meer' zouden verdienen, maar oprecht omdat het effectiever is. 

Telefonisch consult €35*
Voor 1 uur


Mail naar infomonkeyfit@gmail.com of bel (zie voettekst) naar Bibi of Tomas voor meer informatie of om een afspraak te maken! 


*Wij hanteren de regel dat als je verhinderd bent je 24 uur van te voren moet afmelden anders worden de kosten van het consult/intake in rekening gebracht.

Wil je dat er even een blik wordt geworden op jouw huidige voeding? Wat kan er worden aangepast? 

We analyseren JOUW voeding en adviseren je a.d.h.v. je doel wat je kan veranderen! Dit is persoonlijk en op een leuke manier in plaats van 'lijden' 

Bij een voedingsadvies kijken we naar de volgende punten: 

 • Je persoonlijke caloriebehoefte (berekend) 

 • Je voeding op basis van je aangegeven doel 

 • Producten die je kan vervangen/veranderen

 • Je vitamines en mineralen (evt suppletie) 

 • Eventueel (beetje) bewegingsadvies (geen trainingsschema)

 • We leggen het je uit hoe sommigen processen werken in je lichaam (calorieën, bloedsuikerspiegel) 

Hoe gaat dit in zijn werk?

Je houdt 3 dagen je voeding bij via een app. Dit zijn of donderdag - vrijdag - zaterdag of zondag - maandag -dinsdag. Op die manier kunnen we ook zien hoe je in het weekend eet. Je stuurt een mailtje met je lengte, leeftijd, gewichtdoel, werkzaamheden & of je sport! 

 

Na 3 dagen analyseren wij (voorkeur mag) je voeding en geven hier uitgebreid advies op. Dit is helemaal persoonlijk en niet met standaard recepten. Eerder met suggesties omdat we in de praktijk zien dat dit beter werkt. 

 

Voedingsadvies: €30

Mail naar infomonkeyfit@gmail.com of bel (zie voettekst) naar Bibi of Tomas voor meer informatie of om een afspraak te maken! 

Online & offline mogelijk

Online 

Online 

🧡EMB-Bloedtest & Speekseltest
🧡Orthomoleculair Voedings & suppletie  advies 

🧡Telefonisch consult
🧡Afvallen/aankomen consult

Sociale Media 

 • instagram-logo monkeyfit
 • Facebook symbol owijk
 • Spotify symbol

©2020 door MonkeyFit

KVK: 69719713

Adres
Hooistaat 5
5025 KE Tilburg 

Nederland

 

Telefoonnummer / Whatsapp
Bibi: 06 40137444
Tomas: 06 53368335

E-mail

infomonkeyfit@gmail.com