Darmklachten 

​Herken je jezelf in een van de onderstaande klachten? Of weet je het nog niet zeker? Mail/app of bel ons voor een afspraak! Wij willen graag jouw helpende hand zijn. Door middel van orthomoleculaire voeding- en suppletie willen wij jou weer aan een optimale gezondheid helpen. Samen gaan we jouw doel bereiken!

 • Prikkelbaardarm Syndroom (PDS): Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS), vroeger ook wel spastische darm of spastisch colon genoemd, is een chronische darmstoornis, waarbij de beweeglijkheid (peristaltiek) van het darmstelsel chronisch is verstoord. De klachten die je hierbij kan ervaren zijn een afwijkende ontlasting zoals diarree of constipatie. Daarnaast is een zeurende, krampachtige of stekende pijn in de buik ook een belangrijk klacht. Meestal verminderd dit na de stoelgang of een maaltijd. Gasophopingen (boeren) en/of winderigheid komt ook veel voor. 
   

 • Ziekte van Crohn: De ziekte van Crohn is een ontstekingsziekte van het darmkanaal. De ontstoken darm neemt bepaalde voedingstoffen onvoldoende op waardoor tekorten in het lichaam kunnen ontstaan. Als gevolg hiervan ontstaat ook vermoeidheid. Er zijn duidelijke aanwijzingen dat zowel erfelijke factoren als omgevingsfactoren een rol spelen bij het ontstaan van deze ziekte.  Er zijn aanwijzingen dat bij de ziekte van Crohn het verdedigingsmechanisme het eigen lichaam aanvalt, met een ontstekingsreactie van het maag-darmkanaal als gevolg. Dit noemt je een auto-immuunziekte. De belangrijkste klachten zijn diarree-aanvallen en bloed bij de ontlasting. Door bloedverlies kan bloedarmoede ontstaan met een tekort aan bepaalde vitamines en mineralen. Andere verschijnselen die kunnen optreden zijn fistels, gewrichtspijn, oog- en huidaandoeningen.
   

 • Colitis Ulcerosa: Colitis ulcerosa is een ontstekingsziekte van de dikke darm die met zweervorming (ulcera) gepaard gaat. Colitis ulcerosa komt in tegenstelling tot de ziekte van Crohn uitsluitend in de dikke darm voor. Ook zijn er mensen die alleen een ontsteking van de endeldarm hebben (proctitis). De exacte oorzaak is onbekend maar er zijn verschillende factoren die een rol spelen. De darmflora verandert door een Westers dieet met te veel aan suikers en vetten en het gebruik van anti-biotica. De slijmvliezen in de darmen beschadigen door een slechte spijsvertering en onvoldoende spijsverteringsenzymen. Er kunnen makkelijk voedingstekorten ontstaan door een slechte opname van voedingsstoffen. De belangrijkste klachten zijn diarree-aanvallen en bloed bij de ontlasting. Vaak klaagt de patiënt over buikpijn, vermoeidheid en koorts. Wanneer de symptomen langere tijd bestaan of terugkomen gepaard met groot verlies van gewicht moet altijd aan de diagnose colitis ulcerosa gedacht worden.
   

 • Lekkende darm ( hyper-permeabele darm): Het lekkende darm syndroom, ofwel Leaky Gut, is een aandoening waarbij de darmwand zijn ondoorlaatbare structuur verliest en meer doorlaat dan de bedoeling is. Onverteerde voedselresten, schadelijke stoffen, bacteriën, parasieten, schimmels kunnen makkelijker in de bloedbaan komen. De binnenbekleding van de darmwand is een slijmvlies die de grens vormt tussen de buitenwereld en de binnenkant van het lichaam. Het grootste deel van het menselijk immuunsysteem bevindt zicht dan ook in de darm, waar ongewenste indringers in feite buiten het lichaam worden gehouden en onschadelijk worden gemaakt. Een gezonde darm heeft echter een bepaalde mate van doorlaatbaarheid nodig, waardoor het mogelijk is om voor het lichaam nuttige stoffen op te nemen. Echter bij een Leaky Gut is de functie hiervan gestoord. Vaak zie je voedselintoleranties ontstaan. Maar omdat de toxische stoffen de bloedbaan bereikt kunnen verstoringen ontstaan in het brein, neurotransmitters, huidreacties zoals eczeem, netelroos of auto-immuunziekten.

Sociale Media 

 • instagram-logo monkeyfit
 • Facebook symbol owijk
 • Spotify symbol

©2020 door MonkeyFit

Adres
Hooistaat 5
5025 KE Tilburg 

Nederland

 

Telefoonnummer / Whatsapp
Bibi: 06 40137444
Tomas: 06 53368335

E-mail

infomonkeyfit@gmail.com

KVK: 69719713